Allergener og allergi

Allergener nævnes ofte i forbindelse med hudplejeprodukter. Men hvad er allergener, og kan allergener være skadelige for dit barn?

Allergener er en samlet betegnelse for stoffer, som kan forårsage allergi. Allergener findes i vores omgivelser, eksempelvis i pollen, skimmelsvamp, husstøvmider, i pelsen på katte og hunde, og de findes i fødevarer såsom æg, mælk og nødder. Allergener er bitte små proteiner, og for de fleste mennesker er de uskadelige, men udsættes allergikere for disse protein-stoffer, vil kroppen reagere på stofferne og frembringe en modgift (antistof) – en såkaldt allergisk reaktion.

Ordet ”allergene” er dannet af de to ord ”allergi” og ”gen”. ”Gen” betyder stof, som fremkalder det, som det første led betegner.

Allergener og børn

Om et barn udvikler allergi, er betinget af både arv og miljø. Hvis dit barn udsættes for allergifremkaldende stoffer tidligt, er risikoen for at udvikle allergi større. Det har også betydning, hvor store mængder og i hvor lang tid barnet udsættes for stofferne.

Har du mistanke om, at dit barn har allergi, kan du få lavet en allergitest hos lægen. Ved en allergitest påvirkes barnet med små mængder allergener, og herefter aflæses hudens reaktion på de enkelte stoffer.

Allergener og parabener

De to ord minder om hinanden og nævnes ofte i forbindelse med hudplejeprodukter, men hvor allergener er naturligt forekommende i vores omgivelser og fødevarer, er parabener kemiske stoffer, der anvendes som konserveringsmidler i kosmetiske produkter. Det er usikkert, i hvilket omfang parabener er skadelige. En lang række parabener er på listen over produkter, som ikke længere må bruges i hudplejeprodukter, mens andre er tilladt i nogle typer produkter i små mængder.

Læs produktets varedeklaration for at se, om der er uønskede indholdsstoffer.

 

Kilder:

Apoteket.dk

Netdoktor.dk

Om KRAES

Alle KRAES’ produkter i vores baby-serie er uden konserveringsmidler.

Vil du vinde hele vores babyserie til en værdi af 827 kr?

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag. Alle medlemmer af det nye nyhedsbrev er med i konkurrencen. Vinderen trækkes mandag d. 3 august.

Tak for din tilmelding. Vi trækker og kontakter vinderen mandag d. 3 august.